Omgeving

Onze RijksB&B huisjes liggen aan de rand van het Noord Hollands Duinreservaat tussen Heemskerk en Castricum. U steekt letterlijk de straat over en betreedt direct dit uitgestrekte, prachtige natuurgebied, dat u via het bos naar de duinen en de zee zal leiden. Met een oppervlakte van 5.300 hectare is het geweldig dit gebied om te ontdekken, te voet, per fiets, te paard of te per scooter. De stranden van Heemskerk, Castricum, Egmond en Bergen aan Zee, zijn prima op deze manier te bezoeken.

Onderweg kunt u genieten van de natuur in al haar seizoenen en van de vele dieren: vogels, wilde paarden, buffels en schapen zijn bekende bewoners in deze omgeving. Uiteraard zijn in het voorjaar de bloemenvelden te bewonderen en mocht u van bloemen houden, de Keukenhof ligt op 38 autominuten afstand. De Zaanse Schans ligt op 24 autominuten afstand.

Gaat u de andere kant op, dan beleeft u het uitgestrekte polderlandschap, mede rijk aan vele vogels en tuinderijen. De fluisterboot is dan een aanrader als vervoersmiddel, maar u kunt er ook naartoe wandelen, fietsen of scooteren. 

Toch liever een meer om te zeilen, kanovaren, suppen of een andere watersport? Ook dat is dichtbij. Het Uitgeestermeer is geschikt voor al deze activiteiten.

Naast een prachtige natuur biedt de omgeving van onze RijksB&B ook prachtige steden voor zowel cultuur, horeca en shoppen. Haarlem, Alkmaar en Amsterdam zijn dichtbij en ook per trein makkelijk te bereiken, vanuit de nabij gelegen stations Castricum en Heemskerk.

En wilt u graag dichtbij uw huisje verblijven? Ook dat kan, want het centrum van Heemskerk, op loop- en fietsafstand, biedt leuke horecagelegenheden en winkeltjes voor alle basisbehoeften. 

Kom en ontdek deze prachtige, unieke omgeving in Noord-Holland!
Bij aankomst ligt er een informatiemap voor u klaar en uiteraard geven wij u desgewenst graag verdere tips over het ontdekken van deze prachtige omgeving. 

We wensen u veel veel plezier en een aangenaam verblijf in één van onze vakantiehuisjes!

RijksB&B, Marlie en Coen van der Tas

Amsterdam

Fluisterboot de Rijp

Zaanse Schans

Kaasmarkt Alkmaar

Noordhollands duinreservaat

Haarlem

Pont IJmuiden naar Haarlem

Duingebied

Kitesurfen

De zee

Boeken